Om mig

Mit navn er
Michelle Garnier.

Dyr har altid betydet meget for mig. Som lille fik jeg kun “lov” af mine forældre til at holde fugle, fisk og marsvin. Det sidste er jeg stadig meget vild med! Hunde og katte måtte jeg ikke få. Jeg havde ikke forestillet mig at blive dyrlæge eller katteadfærdsterapeut. Et par katte skulle hjælpe mig til det.

Den første kat

Jeg fik min første kat Bazile takket være min far, som jeg altid har været tæt knyttet til. Da jeg ringede den sommer og fortalte ham, at jeg gerne ville have en kat med, sagde han “det må du gerne, du skal blot være indstillet på, at hun er din kat og jeg kommer ikke til at passe hende!”. Min kære far har altid passet mine dyr, det måtte laves om og blev også sådant. Alle mine katte har siden været mit ansvar og mit ansvar alene.

Bazile var en langhåret kat og var født i en stald, hun var velsocialiseret til mennesker og andre katte. Hun bidrog rigtig meget til min viden om katte. Hun havde en stor personlighed og var dygtig til at få mig til at forstå “kattesproget”. Mit forhold til hende var uproblematisk, vi rejste meget sammen og hun var dygtig til at lære.

Jeg var det som Runar Næss kalder “ubevidst intelligent”. Hun blev 16 år og jeg tænker på hende tit og ofte. Jeg har skrevet hvordan Bazile døde og hvad hendes død betød for den lille hunkat jeg havde fået ganske kort tid før.

Efter Baziles død blev mit forhold til Ziba noget ganske andet. Hun var “urenlig”, stresset, og til dels “aggressiv”. Jeg søgte viden i bøgerne og i mit sind og min adfærd. Gjorde jeg noget forkert? Både ja og nej. Jeg blev “bevidst” om, at jeg havde mange ting at lære. Jeg savner hende og bliver altid ked af ved tanken om, at hun blev så syg at jeg intet kunne gøre for at hjælpe hende. Kræften er ubarmhjertig.

Hvordan blev jeg katterådgiver?

Jeg er oprindelig uddannet kunsthistoriker og havde ingen planer om at blive katterådgiver. Skæbnen valgte for mig. Da Bazile døde, blev Ziba alene og hun var meget ked af det. Jeg tror faktisk, at hun aldrig kom sig over, at Bazile døde. Så kom Willy, Ziba døde og så fik jeg Lauritz, som er fætter til Willy og 2 år yngre.

Ziba var ikke synderlig glad for Willy. Da jeg fik Lauritz oplevede jeg, at Willy og Lauritz var meget forskellige. Jeg ville gøre noget for, at deres forhold blev godt! En dag i juni landede et blad på mit bord og der var det en artikel om Anette Røpke, som er holistisk dyreadfærdsterapeut.

Da hun var gået efter hjemmekonsultationen, var en lille frø lagt i mit sind. Et kursus blev afløst af en uddannelse og efter et par år kunne jeg kalde mig holistisk katterådgiver! Året var 2010.

Tiden er gået

Siden da er det sket mange ting. Flere kurser og uddannelser er det kommet til. Jeg er bl.a. Bach terapeut til dyr. Lauritz døde i 2020 og Willy gik bort i 2022.

I 2023 har jeg 3 katte. Pickie som blev fundet i en papkasse og er 13 år gammel. Pongo Houdini Perle af Haven er en norsk skovkat uden papir og er 10 år.

Den nyeste i flokken er Quasana´s Gotja, hun kommer fra en hollandsk opdrætter og er en langhåret oriental. Hun er mit nye kontorkat og har den “uvane” at gå på mit tastatur. Dette har givet navn til mit månedlige nyhedsbrev “Gotja på mit tastatur”.

Kattene i mit liv, dem som er i mit liv nu og dem, som en gang var.

At elske gør godt og ondt. Jeg kender ikke større smerte end at miste et elsket kat.

Quasana’s Gotja kommer fra Holland og er en långhåret oriental. Hun er født i april 2022. Hun er sort/hvid eller bicolore. Hun er en sjov størrelse, fuld af kærlighed og spilopper. Hun har den uvane at gå på mit tastatur. Derfor hedder mit månedlige nyhedsbrev “Gotja på mit tastatur”. Gotja elsker at ligge tæt, om der er Pongo, Pickie eller jeg.

Pongo Houdini Perle af Haven, er norsk skovkat, og en fantastisk sort smoke med hvidt hunkat. Pongo er velsocialiseret og har derfor været på katteudstillinger. Pongo er kåret som Regional Winner Suprem Grand Master (RW SGM). I 10 år var hun den yngste, men siden at Gotja er kommet til, er hun blevet “mor” for den lille. Der glæder mig at se de to sammen.

Pickie, født i 2010, hedder i virkeligheden Pichounette (det betyder lille pige). Hun blev fundet i en skov, efterladt med sine to brødre i en papkasse. De var blot 4 uger gamle. De blev heldigvis reddet og opfostret af gode mennesker. Pickie er den sødeste hunkat og har taget Gotja til sig. De to ligger tit sammen.

Dem der en gang var hos mig.

Lauritz var halv maine coon, creme/hvid hankastrat og fætter til Willy. De to kom fra den samme opdrætter og var det man kalder “upser”, dvs. deres mødre var maine coon med papir, mens far var ukendt. Jeg valgte at kalde ham “Lauritz” pga. Rød i Matador. Han var i øvrigt min kontor-kat og hjalp tit til i mit arbejde. Lauritz blev 13 år og døde i 2020. Nyrerne kunne ikke mere. Han fortsætter med at inspirere mig i mit arbejde som adfærdsterapeut. Lauritz elskede klikkertræning og jeg tænker tit på ham, når jeg klikkertræner dyr.

Willy var halv maine coon, sort/hvid hankastrat. Han var den kat, der fik fortalt i den session med Anette Røpke, at kattene vil have gavn af min viden. Willy døde den 24. juni 2022 i en alder af 18 år. Min store kærlighed er meget savnet. Da han døde, havde jeg besluttet mig ikke at få en ny kat, men Pickie og Pongo havde behov for en at tage sig til.

Ziba var en lille hunkat. Hun blev desværre ikke så gammel, da hun fik kræft og blev aflivet som 5 årig. Jeg fik hende, da nogle venner ikke kunne have hende. Bazile, som på det tidspunkt var 14 år gammel, tog så kærligt af hende. Ziba elskede Bazile meget højt. Da Bazile døde, var det som Ziba gik indvendig “i stykker”, hun blev aldrig rigtig glad igen og der gjorde ondt at se.

Bazile fik jeg som 18 år, hun blev 16 år. En fantastisk kat, som jeg savner rigtig meget. Bazile var en langhåret huskat, født i en stald hos nogle af min mosters venner i syd Frankrig. Der var med Bazile at jeg flyttede til Odense og senere fra Århus til København. Der var for hende ingen hindring, vi to var jo sammen. Min allerførste og meget savnede kat .

Media & Events Bio

Biografi (181 ord)

Michelle Garnier er katterådgiver og adfærds-behandler til katte. Hun hjælper både private og professionnelle med katteadfærd og -velfærd, film og reklamer. Hun er aktuel med en hel ny bog om klikkertræning til katte, der udkommer i 2023. Hendes populære månedlige nyhedsbrev "Gotja på mit tastatur" er et must at læse. Hun holder desuden månedlige online workshops "Me, My Cat, and I", som ligeledes er meget populære.

Hun var fastskribent i Dyrefondets blad bl.a til den serie som hedder “Myter om katte”, var katteeksperten i ekspertspanellen på ekstrabladet.dk i 2011-2012. Hun bliver jævnligt brugt i medierne, bl.a. i serien “Det´ kattens liv” på DK4 og i radioen.

Hun arbejder også som dyr-instruktør, f.eks. “The flight of the feline” (Mark Egeberg) og i 2011 for DR i “Lykke” i afsnit 9, hvor hun castede og trænede RainMan. Senest har hun castet og trænet katten i en video for Fallulah i “Ghostfriend”.

Hun er uddannet i 2009 og har haft egen virksomhed siden 2010. Hun er født i 1968. Kan kontaktes på 2873 1436 eller per mail: michelle@michellegarnier.dk

Kort biografi (78 ord)

Michelle Garnier, en franskfødt katteadfærdsterapeut, har siden 2010 hjulpet katteejere, dyrlæger og dyreinternater m.m. med trænings- og adfærdsproblemer. Hun er en fast gæst i radioen, hvor hun besvarer spørgsmål om katte, og hendes populære månedlige nyhedsbrev "Gotja på mit tastatur" er et must at læse. Hun holder desuden månedlige online workshops "Me, My Cat, and I", som ligeledes er meget populære. Få mere at vide på michelleGarnier.dk eller ved at følge @Katteekspert på Instagram og Facebook.

Du er journalist eller skribent? Du kontakter mig ved at sende en mail til michelle@michellegarnier.dk

Curriculum Vitae

Jeg finder det vigtigt at uddanne sig kontinuerligt. Jeg inspireres også af andre og andre fag. Det er ikke nemt at finde kurser, som kun handler om katte, derfor kigger jeg mig gerne omkring.

Kurser og Workshops
Seminar om kattens adfærd og velfærd
Oslo/Norge
2023
Seminar om kattesygdomme
Karslund
2023
Seminar om kattens adfærd
CATUS
2022
Seminar om kattesygdomme
Ølby Dyreklinik
2019
Kurser om osteopati
Vivian Birlie, Sano Canis
2019
Seminar om “Sund avl”
Den danske Dyrlægeforening
2017
Seminar om “Animal emotions”
Karolina Westlund
2017
Seminar om “Living and learning with animals"
Susan Friedman
2016
Seminar om Ttouch til katten (arrangør og deltager)
Sanne Johannessen
2014
Seminar om katten, den adfærd og velfærd (arrangør og deltager)
Bjarne O. Braastad
2013
Seminar om BAT (Behavior Adjustment Training)
Grisha Stewart
2013
Kursus om klikkertræning, (står under kurser da jeg ikke har afsluttet uddannelsen, den praktiske del mangler, den teoretiske del er bestået)
Nina Krüger, Canis
2013
Seminar om “Årsager til problemadfærd samt problemløsninger”
Turid Rugaas
2012
Kursus, Trin 1, Bachs remedier
Susanne Løftgren
2011
Seminar om etik
Gestaltinstituttet
2011
Kursus om katteadfærd
Maiken Lysholm Sten
2010
Katte workshop
Kattens Værn
2010
Kursus om berøringsbevidsthed
Rosen-instituttet
2010
Kursus om homøopati til dyr
Allergica
2010
Diverse foredrag om sygdomme og genetik hos katten
Diverse
2010
Uddannelse
Bach-terapeut til dyr
Center for dyreterapi/Bettina Hvidemose, Hirtshals
2011
Reiki-healing 1. grad
Reikimester Hanne Fritzbøger, København
2011
Holistisk katterådgiver
Center for dyreterapi/Bettina Hvidemose, Hirtshals
2010
Telepathic Animal Coach
Animal Spirit/Anette Røpke, Karlebo
2009
Cand.phil i kunsthistorie
Århus Universitet
2000
Licence i kunsthistorie
Universitetet i Tours, Frankrig
1994